Sprzedam
Sylwia
Egovita Sp. z o.o. specjalizuje się w produkcji PREPARATÓW BŁONNIKOWYCH, przy zastosowaniu własnej opatentowanej technologii i odpowiednio wyselekcjonowanych naturalnych surowców najwyższej jakości.
Oferujemy dwa podstawowe rodzaje błonników w formie proszku - owsiany i jabłkowy, jak również błonniki z dodatkiem glikozydów stewiolowych, które łączą w sobie dwa istotne parametry – słodzący (glikozydy stewiolowe) oraz strukturalny (błonnik). Poza ogólnie znaną wartością prozdrowotną, substancje te będące antyutleniaczami wzmacniają naturalnie efekt konserwacji i zagęszczania, podnoszą jakość wyrobów, wyraźnie poprawiają teksturę, stabilizują kolor, wspomagają homogenizację i utworzenie równomiernej struktury. Zapobiegają wysychaniu gotowego wyrobu (wiążą wodę), służą stabilizacji i utrzymaniu formy przez „uzbrojenie” objętościowe. Jako błonnik zapewniają pozytywny odbiór marketingowy i znacznie podwyższają cechy prozdrowotne wyrobu końcowego. Przy właściwym zastosowaniu i dobraniu odpowiednich proporcji, obniżają koszty produkcji w porównaniu do stosowania innych środków funkcjonalnych. Wszystkie proponowane przez nas produkty są w pełni naturalne (surowce są poddane jedynie obróbce mechaniczne - mikronizacja) a skierowana do Państwa oferta służy uzupełnieniu receptur, celem uzyskania lepszego efektu i oszczędności w wyrobie końcowym. Właściwości naszych błonników pozwalają na szerokie zastosowanie, a próby wykonywane na produktach typu np. nadzienia cukiernicze, sosy, ketchupy, dały zaskakująco dobry efekt zarówno technologiczny jak i ekonomiczny.
Błonniki słodzące to produkty, które w różnych konfiguracjach, dzięki glikozydom stewiolowym, mogą zastąpić cukier w proporcji od 1 do 2, a w niektórych połączeniach nawet 1 do 3. Mogą być one stosowane w zależności od aplikacji jako proszek smakowy owocowy (jabłko) i do teksturowania (owsiany), wg własnego uznania, do każdego typu produktu indywidualnie. Najlepsze zastosowanie znajdują one w produktach mokrych (np. nadzienia, sosy, jogurty, desery), w pierwszej kolejności takich jak kakaowe, czekoladowe, korzenne, owocowe.
Poniżej przedstawiamy ofertę cenową naszych produktów.
PREPARAT BŁONNIKOWY OWSIANY NutriCELL OCF040R3
PREPARAT BŁONNIKOWY JABŁKOWY PectoCELL ACF060N3
6,20 – 5,60 PLN/kg (w zależności od ilości)
NATURALNY ŚRODEK SMAKOWY BŁONNIKOWY OWSIANY GDX1OCF040N3
NATURALNY ŚRODEK SMAKOWY BŁONNIKOWY JABŁKOWY GDX1ACF060N3
12,50 – 10,50 PLN/kg (w zależności od ilości)
Ceny netto, opakowanie - worki papierowe (wkład PEx3) 20 kg, paleta 700 kg
Zapraszamy do współpracy.